Tvätta ute på sommaren

Tvätta ute på sommaren! Lär dig hur tar man sig an solen på bästa sätt!

När man tvättar hemma på uppfarten är riskerna fler och utfallen kan bli mer förödande än inomhus. Oftast beror det på att man ger sig ut i direkt solljus, när det är som varmast. Kontrasten blir stor om jämför med den fuktiga luft som finns i t ex en tvätthall. Här följer ett par punkter som kan vara viktiga att tänka på när man ska tvätta ute på sommaren.

Torkduk blå xl sommar

Undvik solen!

Måste man tvätta en varm sommardag är det en fördel att vänta tills solen har gått ner eller inte är lika stark. Medel och vatten torkar in snabbare än vad man tror och det kan få förödande konsekvenser om det uppstår rinningar och kalkfläckar på lacken.

Använd högtryckstvätt!

Strunta i trädgårdsslangen om möjligt för att kunna få tillgång till “mer” vatten. Det finns slangar med bra tryck och så finns det dåliga. Vid skarvar och lister samlas det extra mycket så huvudsaken är att man får bort medel och skum på ett effektivt sätt. Ett bra knep om bilen torkar för snabbt; duscha på mer vatten emellanåt så förlängs tiden avsevärt.

Tvätta små partier åt gången!

Ska hela bilen tvättas med flera medel kommer du behöva dela upp den i små sektioner. Hjulen för sig, baksidan, sidorna och framsidan kan vara bra exempel.

Tempo!

Tvätta bilen ska vara roligt och ett nöje men det kan vara bra att vara relativt snabb emellanåt för att minska risken för fläckar. Använder man sig av metoden i föregående punkt sparar man självklart tid och kan slappna av lite. Man vill inte att noggrannheten och kvalitén på själva tvätten ska bli lidande.

Avslutningsvis!

Det är aldrig en dum idé att vara två. Hjälps man åt kan en person jobba på bilen medans den andra sköter högtrycken. Känner man sig osäker kan man dra nytta av varandra och jobba ihop, det underlättar mycket för den oerfarne!

Schampoo sommar

Sammanfattning

När värmen smyger sig på är det inte helt ovanligt att intresset för bilder och bilvård ökar avsevärt, därav att vi vill höja ett varningens finger och lyfta detta ämne.

Nu har vi gått igenom våra mest grundläggande tips och knep för en smärtfri sommar-tvätt. Finns det fler funderingar kring att tvätta utomhus, tveka inte att höra av er till oss! Experimentera själv är såklart heller aldrig fel. Under bra förhållanden finns det många tekniker att upptäcka, men är man osäker är det bäst att rådfråga någon i sin omgivning som vet vad som funkar och inte. Testa, samla kunskap, dela med er!